Hoofdgerecht
4 personen
15 minuten voorbereiden
40 minuten oven
Ingrediƫnten
1 zakje krieltjes (in de schil) 500 gram
2 aubergines, in dunne plakjes
2 rode uien, in ringen
1 zakje (150 gram) geraspte belegen geitenkaas
16 semi-zongedroogde tomaatjes, in stukjes
3 eieren
250 ml (light) koksroom
ovenschaal
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200C. Leg de helft van de aardappeltjes (gehalveerd) in de ovenschaal. Verdeel 1 aubergine en 1 ui erover. Bestrooi met peper, zout en 75 gram kaas.
2. Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal. Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en aubergine. Druk aan en bestrooi met een beetje peper en zout.
3. Klop de eieren los met de koksroom en schenk over de gratin. Strooi de rest van de kaas erover. Bak in 40 minuten gaar en laat 4 minuten rusten
Tip: voeg een beetje (200 gram) rundergehakt toe en serveer met rucola
De schotel is prima te bereiden een dag van te voren. Bak hem wel af op de dag zelf.