Zoeken in deze blog

woensdag 14 november 2012

Groenteschotel aubergine & tomaat uit de oven


Bijgerecht
4 personen
15 minuten voorbereiden
25 minuten oventijd

Ingrediƫnten
2 aubergines in partjes
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 blikken tomatenblokjes ( a 400 gram)
1 bakje basilicum (15 gram) blaadjes gescheurd
2 tl gedroogde oregano
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
grillpan
ovenschaal, ingevet

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200C. Verhit de grillpan en gril de aubergine in 5 minuten goudbruin en bijna gaar. Verhit ondertussen de olie in een steelpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes, kruiden, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op een laag vuurtje staan.
2. Doe de aubergine in de ovenschaal, voeg de tomatensaus toe en schep om. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.



Karbonaadjes met ricotta uit de oven


Hoofgerecht
4 personen
10 minuten voorbereiden
30 minuten oven

Ingredienten
4 ribkarbonades
1 citroen, schoongeboend
1 bakje ricotta (verse kaas 250 gram)
1 el olijfolie
2 el paneermeel
80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1/2 bakje platte peterselie
Ovenschaal

Bereiding
1. Laat de karbonades op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp met 2 el sap, peper en zout door de ricotta. Vet de ovenschaal in met olie.
2. Leg de karbonades in de schaal en verdeel het ricottamengsel erover. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en peterselie. Bestrooi de karbonades ermee. Zet de kabonades ca. 20 minuten in de oven.

Lekker met ovenfrites, pasta en bijvoorbeeld sperziebonen

dinsdag 13 november 2012

Zuurkoolschotel met kaascrumble


Hoofdgerecht
4 personen
10 minuten voorbereiden
25 minuten oventijd

Ingrediƫnten
2 pakken zuurkool (a 500 gram) uitgelekt
1 schaal verse ananasstukjes (400 gram)
1 magere rookworst (350 gram) in plakjes
150 gram bloem, gezeefd
100 gram boter, op kamertemperatuur
100 gram oude kaas, geraspt
ovenschaal, ingevet

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200C. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal.
2. Kneed van de bloem, boter en een mespunt zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper & zout en verdeel over de zuurkool.
3. Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde ovenin ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met appelcompote