Zoeken in deze blog

vrijdag 23 november 2012

Winterpizza met ham & ricotta

 

hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
25 g verse gist
230 g bloem
150 g ricotta
100 g (parma)ham, in dunne plakjes
1 el zout
1 el olijfolie
1 rode ui, in ringen
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1-1 ¼ dl zure room
verse tijmblaadjes


Los de gist op in 1 ¾ dl lauwwarm water. Meng de bloem met het zout in een kom, maak in het midden hiervan een kuiltje en schenk de olie en het gistmengsel erin. Meng alles goed en kneed het met de handen tot een soepel, elastisch deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen op een warme plek. Kneed het deeg nogmaals goed door en rol het dan uit tot een dunne lap ter grootte van de bakplaat. Verdeel de ricotta, ham, uien en knoflook erover en bak de pizza in circa 15 min. gaar en krokant in het midden van een voorverwarmde oven op 220°C. Verdeel uit de oven de zure room en tijm erover. Serveer de pizza warm of op kamertemperatuur.

donderdag 22 november 2012

Kabeljauw met witte druiven


Hoofdgerecht
4 personen
bereiding 35 minuten

Ingrediënten
bosje lente uitjes gesneden
2 el roomboter
400 - 500 gram Kabeljauwfilet (beetje meer is nóg lekkerder..)
100 ml droge witte wijn
doosje witte pitloze druiven - gehalveerd
100 ml kokschool

Bereiden
1. Oven voorverwarmen op 200C
2. In steelpannetje lente uitjes met 1 el roomboter aanfruiten en in ovenschaal leggen
3. Vis bestrooien met zout & peper en op de lente uitjes leggen, rest van boter verdelen over de vis. Wijn erbij schenken.
4. Schaal rooster in midden van de oven zetten en vis in 20 minuten gaar laten worden.
5. Oven uitschakelen, vis uit de oven en vocht in steelpannetje schenken, druiven naast de vis leggen en schaal in uitgeschakelde oven terugzetten.
6. Vocht op hoog vuur in laten koken tot circa 2 el en room toevoegen, nog 3 minuten zachtjes door laten koken. Saus over de vis schenken.

Wij eten dit altijd heerlijk met aardappelpuree!

maandag 19 november 2012

Top 10 Prentenboeken