Zoeken in deze blog

maandag 12 november 2012

Spinazie met ham uit de oven


Hoofdgerecht
4 personen
15 minuten voorbereiden
28 minuten oventijd

Ingrediënten
8 sneetjes wit casinobrood
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
1 rode paprika in blokjes
1 voordeelzak spinazie (600gram) gewassen
250 gram schouderham, in reepjes
100 gram gemalen belegen kaas (zakje 175 gram)
2 tl Italiaanse kruiden (potje 12 gram)
ovenschaal

Bereiding
1. verwarm de oven voor op 200C. Rooster het brood in de oven in 8 minuten krokant. Verhit ondertussen de olie in een koekepan en fruit de ui 2 minuten. Bak de paprika 1 minuut mee. Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat slinken. Laat de groenten uitlekken, schep de ham erdoor en breng op smaak met peper en zout.
2. Snijd het brood diagonaal door en leg dakpans gewijs in de ovenschaal. Schep op elke snee wat spinaziemengsel. Strooi de kaas en kruiden erover.
3. Bak de broodschotel in 15-20 minuten goudbruin en krokant.

tip: liever vis dan vlees? Vervang de ham door 1 bakje gerookte zalmsnippers (250 gram) en besmeer de toast dun met roomkaas voor een volle romige smaak.

zaterdag 10 november 2012

Chocoladetaart met frambozen


Nagerecht
10 personen
60 minuten voorbereiden
180 minuten wachten

Ingrediënten
1/2 pak Bastognekoeken (260 gram)
75 gram boter, gesmolten
200 gram chocolade extra puur 72%, in stukjes
2 bakjes mascarpone (zachte roomkaas, a 250 gram)
2 bakje ricotta (verse kaas a 250 gram)
4 eieren
150 gram donkerbruine basterdsuiker
1 bakje frambozen
bakpapier
keukenmachine
springvorm  ingevet

Bereiding
1. verwarm de oven voor op 160C. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Verkruimel de koek in de keukenmachine en meng de boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan.
2. Smelt de chocolade au bain-marie
3. Doe de mascarpone, ricotta, eieren en suiker in de keukenmachine en meng tot een egale massa. Roer de gesmolten chocolade erdoor en schep in de vorm. Verdeel de frambozen over de vulling.
4. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Zet uit, maar laat de cheesecake in de oven staan en in 3 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Garneer met verse frambozen.

donderdag 8 november 2012

Testdrager Colori

https://www.colorishoes.nl/

Ik ben altijd in voor leuke acties en originele ideeën!
Een vriendinnetje vertelde mij over de Colori schoenen, beschikbaar in vele kleuren (14!), mooie combinaties bijvoorbeeld basis laarsje en dan een toffe gekleurde schacht, pumps met zebra hakken.
En.... Colori maakt gebruik van testdraagsters, nieuwe modellen worden getest door geselecteerde dames. En ja hoor ik ben testdrager voor een nieuw model pump - de Prato - hak 6,5 cm (ingebouwd plateau zooltje). De schoenen heb ik gratis gekregen, wat een feest!
Als tegenprestatie mag ik feedback geven, en kan nu al zeggen: "het is een genot om ze te dragen!"
 
 
Colori gefeliciteerd met de ING Retailprijs 2012 voor beste starter!