Zoeken in deze blog

zaterdag 17 november 2012

Clafoutis met tomaatjes & feta



Bijgerecht - Lunchgerecht
4 personen
10 minuten voorbereiden
60 minuten oventijd

Ingrediënten
500 gram kleine trostomaatjes
zakje rucola sla (75 gram)
feta kaas 100 gram
4 eieren
400 ml melk
100 gram bloem
zout
versgemalen peper
ovenschaal

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180C.
2. Verdeel de tomaatjes over de schaal. Snijd de rucola fijn en verkruimel de feta over de tomaatjes.
3. Kluts de eieren met de melk. Voeg de rucola toe en breng op smaak met zout en peper
4. Roer het eimengsel door de bloem en schenk op de tomaatjes.
5. Roer 1 keer door en bak in ongeveer een uur goudbruin.


vrijdag 16 november 2012

Pasteitje stoofvlees


Bijgerecht
4 personen
voorbereiding 30 minuten
wachttijd 1:30 minuten
25 minuten oven

Ingrediënten
1 schaal rib/runderlappen (500 gram)
1 el zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
1 bakje boemboe rendang vlees (100 gram)
1 bakje kokosmelk (200 ml)
8 plakjes bladerdeeg (pak 450 gram) Koopmans - ontdooid
1 ei losgeklopt
bakpapier

Bereiding
1. Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de boemboe toe en bak 2 minuten. Voeg het vlees, 100 ml water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur en 30 min. stoven
2. Verwarm de oven voor op 200C. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond. Verdeel de rendang over 4 plakjes. Houd een kleine cm van de rand vrij. Bestrijk de rand met de helft van het ei.
3. Dek de pasteitjes af met de overige plakjes. Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen. Bak in ca. 25 minuten in de oven.

Maaltijdschotel met aubergine & geitenkaas uit de oven


Hoofdgerecht
4 personen
15 minuten voorbereiden
40 minuten oven

Ingrediënten
1 zakje krieltjes (in de schil) 500 gram
2 aubergines, in dunne plakjes
2 rode uien, in ringen
1 zakje (150 gram) geraspte belegen geitenkaas
16 semi-zongedroogde tomaatjes, in stukjes
3 eieren
250 ml (light) koksroom
ovenschaal

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200C. Leg de helft van de aardappeltjes (gehalveerd) in de ovenschaal. Verdeel 1 aubergine en 1 ui erover. Bestrooi met peper, zout en 75 gram kaas.
2. Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal. Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en aubergine. Druk aan en bestrooi met een beetje peper en zout.
3. Klop de eieren los met de koksroom en schenk over de gratin. Strooi de rest van de kaas erover. Bak in 40 minuten gaar en laat 4 minuten rusten

Tip: voeg een beetje (200 gram) rundergehakt toe en serveer met rucola
De schotel is prima te bereiden een dag van te voren. Bak hem wel af op de dag zelf.